Βαριές κατηγορίες μεταξύ Βουλής-Δικαστών

ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ εκφράσεις που έχουν διατυπωθεί από το πάλαι ποτέ «βρώμικο 89» ανταλλάσουν με δημόσιες ανακοινώσεις του βουλευτές και δικαστές με φόντο την υπόθεση της Siemens αλλά και γενικότερα τα φαινόμενα ατιμωρησίας πολιτικών προσώπων.
Για πρώτη φορά η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων απαντώντας σε τηλεοπτική τοποθέτηση βουλευτή της εξεταστικής για τη Siemens, πώς «δεν έχει προχωρήσει η δικαιοσύνη σε άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων όπως έχουμε ζητήσει», κάνει ουσιαστικά λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου για να απαντήσει ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης «Το περισσόν του πονηρού εστί».

ΔΙΚΑΣΤΕΣ: ΑΣ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ

«Έχει παγιωθεί τον τελευταίο καιρό ως επικοινωνιακή τακτική ορισμένων η απονομή ευθυνών στη Δικαιοσύνη σχετικά με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους.Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών διαμορφώθηκε από την Βουλή και όχι από το δικαστικό σώμα. Οι δικαστές, συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων».

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΕΔΕ: «Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι, ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας σταματήσουν να στοχοποιούν τους δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο».

ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Χ. Αθανασίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε αιχμές και για την υπόθεση Siemens: «Ουδέποτε η Βουλή ζήτησε εγγράφως ή προφορικώς να ανοιχθούν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων» είπε. «Ό,τι παρήγγειλε η Βουλή έγινε και επιπλέον όποια στοιχεία συνέλεγαν από την ανάκριση οι ανακριτές τα έστελναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ έδωσε με ομόφωνη θέσης της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης αναφέρεται:

«Από πολλών μηνών η εξεταστική επιτροπή έχει ομόφωνα αρμοδίως ζητήσει τον έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένων και λογαριασμών εκείνων των πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Πλην όμως για την πρωτοβουλία αυτή, για την οποία υπήρξε δυσμενής κριτική, ανταπόκριση υπήρξε μόνον από την Τράπεζα Ελλάδος, το ΣΔΟΕ και τη Βουλή, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα αποστέλλονται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Επίτροπο για τον καταλογισμό. Το περισσόν του πονηρού εστί», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής.
πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου