Αλαβάνος: Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ και η Αθήνα το Σύνταγμα....

από το NewPost
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος» και αίτημα «να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου» ο Αλέκος Αλαβάνος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία, ενώ προέτρεψε τους διαδηλωτές να μείνουν στην πλατεία Συντάγματος.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ αυτή διαφώνησαν τόσο ο Συνασπισμός, όσο και άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η ΚΟΕ, συμφωνεί με τον Αλαβάνο, ενώ απηύθυνε και αυτή κάλεσμα που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής:

«Οι εξελίξεις στις χώρες του Νότου της Μεσογείου δείχνουν τον δρόμο για τις χώρες του Βορρά της, Κανένα καθεστώς, ακόμα κι αν πρόκειται για χούντα όπως στην Τυνησία, Καμία κυβέρνηση, ακόμα κι αν είναι στην εξουσία δεκαετίες όπως στην Αίγυπτο, Καμία πολιτική, ακόμα κι αν πρόκειται για την ιμπεριαλιστική πολιτική μιας συμμαχικής ζώνης αραβικών κυβερνήσεων προς το Ισραήλ, Καμία αγορά, ακόμα κι αν πρόκειται για την αγορά πετρελαίου: Δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην εξέγερση ενός ενωμένου λαού.

» Καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Σαν χάρτινος πύργος και εδώ, στη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να καταρρεύσουν: Το καθεστώς του Συμφώνου Σταθερότητας, ακόμη κι αν έχει πίσω του όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι κυβερνήσεις χωρών που ξεριζώνεται το Κοινωνικό Κράτος, ακόμα κι αν έχουν τη στήριξη μεγάλων δυνάμεων όπως η Γερμανία ή η Γαλλία.

» Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα κι αν μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να υπερκεράσει τις λαϊκές αντιδράσεις.

» Η αγορά των τοκογλυφικών κεφαλαίων, ακόμα κι αν κυριαρχούν σήμερα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οργή ενός λαού χωρίς παρόν, μιας χώρας χωρίς αξιοπρέπεια, μιας νεολαίας χωρίς μέλλον έχει φθάσει στο χείλος του ποτηριού. Ξεχειλίζει. Η Ελλάδα έχει κι αυτή νεολαία. Με το δικαίωμα στις σπουδές, στην εργασία, στη ζωή, στην ελπίδα. Η απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι μεγάλη μέρα.

» Ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα. Δεν θα επιτρέψει σε μια υπόλογη και υποταγμένη κυβέρνηση, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα, να αντιμετωπίσει ένα ενωμένο λαό με την πρόκληση και την υποκίνηση της βίας.

» Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Η μαχητική, σταθερή, επίμονη στην ειρηνική κινητοποίηση υπήρξε το ανίκητο όπλο της λαϊκής εξέγερσης.

» Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου.»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.