Αλ. Τσίπρας: Οχημα που οδηγεί στη χρεοκοπία το μνημόνιο

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ κυβέρνηση εξαπέλυσε το μεσημέρι από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και σωματείων.
«Τα περιθώρια στενεύουν και οφείλουμε έστω και στο πέντε, να αλλάξουμε ρότα. Βυθιζόμαστε στην κρίση του χρέους, σε αυτό το φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και χρέους», ....
ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να παραδεχθεί ότι τα νούμερα «δεν βγαίνουν».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ακόμη το μνημόνιο όχημα που, όπως είπε, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υποστήριξε «πως εμείς, εδώ και καιρό, είχαμε προειδοποιήσει πως το φάρμακο για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια της κρίσης είναι πιο επιβλαβές από την ίδια την ασθένεια».

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ διάστημα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου όσο επιβεβαιώνεται η αποτυχία του μνημονίου και η αποτυχία της πολιτικής της σε όλους τους τομείς, αντί να αναστοχάζεται και να ανιχνεύει εναλλακτικές προοπτικές, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την πολιτική του μνημονίου.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ εξάλλου στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να μετατεθεί η ανακοίνωσή τους για τη Μεγάλη Παρασκευή, ώστε να συνδυάσουν, όπως σημείωσε, την μετρολογία, με το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού. «Η διαφορά είναι ότι αυτός ο Γολγοθάς που ανεβαίνομε δεν έχει προοπτική ανάστασης και ανάταξης», συμπλήρωσε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ επίσης ότι η 15η Απριλίου είναι μια σημαδιακή ημερομηνία, αφού, όπως είπε, είναι η επέτειος της βύθισης του Τιτανικού πριν 99 χρόνια. «Σαν Τιτανικός όμως, βυθίζεται και η κυβέρνηση μέσα στα αδιέξοδα της μέσα από την αδυναμία της να δώσει προοπτική», τόνισε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινωνική απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν, μέσα από μια πολιτική και κοινωνική συμμαχία με πρωταγωνιστή τον λαό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου