Αντώνης Σαμαράς: "Γυμναστική στη ματαιότητα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης"

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι ενώ συμφωνεί στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

"Σήμερα τα πράγματα πάνε ανάποδα, το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%. Σήμερα, παρά τις θυσίες, ακόμη και η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτό έναι "γυμναστική στη ματαιότητα".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ, ανέφερε ότι "συμφωνία με την Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι. Σε στήριξη όμως σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, λέμε όχι. Για παράδειγμα, αν ένα μέτρο, όποιος κι αν το προτείνει, είναι καλό για την πατρίδα, έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε. Ένα κακό μέτρο όμως, δεν έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε".

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία υπογραμμίζοντας όπως ανέφερε τα πλεονεκτήματά της.

Απάντηση Γ. Πεταλωτή

"Ο κ. Σαμαράς έχει τρόπο να συμβάλει και να ανατάξει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι "οι προβλέψεις που έκανε ο κ. Σαμαράς για το έλλειμμα, δεν είναι πάντα βάσιμες και έπεσε έξω όταν τον Μάιο του 2009 είχε προβλέψει πιο χαμηλό έλλειμμα, απ' αυτό που τελικά διαπιστώθηκε".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ' όλους, τονίζοντας ότι υπάρχει χώρος και πεδίο για αυτό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ    17-5-2011
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπογράμμισα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πλεονεκτήματα της πρότασής μας για το «Ζάππειο ΙΙ».

Γιατί σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα πηγαίνουν ανάποδα.

Θα πω μόνο ένα παράδειγμα:

Το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%.

Σήμερα, παρά τις θυσίες -τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού- η ίδια η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα και το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%. Μιλάμε, δηλαδή, για γυμναστική στη ματαιότητα.

Και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί.

Συμφωνία με την Ευρώπη στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους βεβαίως υπάρχει. Και λέμε «ναι».

Όμως, στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή λέμε «όχι», όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που αποδεδειγμένα είναι λάθος.

Γιατί, προσέξτε:

Εάν ένα μέτρο, όποιος και αν το προτείνει, είναι καλό μέτρο για την Πατρίδα, έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να το στηρίξουμε.

Εάν, όμως, ένα μέτρο βλάπτει την Πατρίδα, τότε δεν έχουμε δικαίωμα να το στηρίξουμε.

Ευχαριστώ πολύ».