Η χώρα στην «ώρα μηδέν» και η κυβέρνηση σε «υπόγειες» διαβουλεύσεις...

Ενώ ο Παπανδρέου με προσωπική παρέμβαση επιχειρεί να αμβλύνει το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε το ανυπόστατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», ότι σε ανεπίσημη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο η Ελλάδα αποφασίζει την έξοδο από το ευρώ.
Ο πρωθυπουργός από το Μεγανήσι, έκανε λόγο για προβοκάτσιες και για εγκληματικά σενάρια, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο ούτε ως σκέψη και πως περαιτέρω η ελληνική κυβέρνηση θα διαχειριστεί το βάρος του χρέους με υπευθυνότητα και γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας.

Σύμερα σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί έντονες επικρίσεις στην κυβέρνηση για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου, και η οποία προκάλεσε όργιο φημών περί εξόδου της χώρας μας από την ζώνη του Ευρώ, με αφορμή δημοσίευμα του Spiegel.

Ν.Δ.: «Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα..»

«Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

KKE: «Παριστάνουν τα θύματα επίθεσης»

«Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης», σχολίασε το ΚΚΕ την άτυπη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι «ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα - νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού».
«Αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει».

ΛΑ.Ο.Σ.: «Πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις, γιατί η Δευτέρα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις». 

«Η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυκτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας», τονίζει από τη μεριά του ο ΛΑΟΣ και προσθέτει: «Πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις, γιατί το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις».

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε οριακή κατάσταση η χώρα»

Για «αποτυχία του μνημονίου» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την άτυπη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο πανικός που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και προσθέτει: «Μια κατάσταση που επιδεινώνεται από την εμμονή στην ίδια πολιτική και από τις εν κρυπτώ συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης από μια κυβέρνηση που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και αξιοπιστίας».

Ζ. Κ. Γιούνγκερ και Κ. Λαγκάρντ οργάνωσαν τη «μυστική» σύσκεψη

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και η Κριστίν Λαγκάρντ πήραν την πρωτοβουλία της χθεσινής συνάντησης στο Λουξεμβούργο αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση το έγκριτο Real.gr , και συνεχίζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup: «Η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η χώρα της οποίας κατείχε την προεδρία του G20 και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αποφάσισαν να συγκαλέσουν άτυπη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το G20. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαίου το απόγευμα στο Λουξεμβούργο».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Κατά τη σύνοδο του G20 στην Ουάσιγκτον, η Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο διεξοδικών συζητήσεων και γι' αυτό, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζ. Γιουνκέρ αποφάσισε να προσκαλέσει στη χθεσινή συνάντηση και τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς για τη σημερινή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου