Ούτε στην «εντατική», ούτε και στο «νεκροτομείο»…

Πολιτική, εκλογές, Σπύρος Γκανής,
γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ 
Ο πρόεδρος του «Συγκροτήματος» με το κύριο άρθρο του «ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ η ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ;», στην ιστοσελίδα του Βήματος, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον πρόεδρο της ΝΔ να συμπαραταχθεί με τις πανθομολογουμένως λαθεμένες, αποτυχημένες και καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου, μιας κυβέρνησης ανίκανης που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια, συνεχή ψευδολογία, αναποτελεσματικότητα και δουλικότητα στα αμαρτωλά κερδοσκοπικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα.

Ο αξιότιμος κατά τα άλλα πρόεδρος του ΔΟΛ, δεν μας λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα», αφού σκόπιμα αντιπαρέρχεται την θέληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού και τις εκπεφρασμένες    θέσεις της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, για τις απεχθείς Μνημονιακές και Μεσοπρόθεσμες Συνθήκες. Είναι πολιτικό λάθος να αγνοούμαι και να υποβαθμίζουμαι την κοινή κριτική στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στις απεχθείς δουλικές συνθήκες, κριτική συμπαράταξη που είναι και το ζητούμενο πάνω στον οποίο επιβάλλεται να οικοδομηθεί μια ενιαία πολιτική και εθνική ενότητα την οποία έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, εδώ και τώρα, προκειμένου να βγούμε από την κρίση.

Μια «τεχνική συγκόλληση» η άλλως συγκυβέρνηση, των δύο κομμάτων εξουσίας και κάποιων ίσως «προθύμων», που μαγειρεύεται στα παρασκήνια, είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους-δανειστές μας, αφού αυτοί κερδίζουν τον χρόνο που επιζητούν προκειμένου να «ξεπουπουλιάσουν» την χώρα από το δημόσιο πλούτο που απέμεινε. Το βιοτικό επίπεδο του πολίτη θα κατρακυλάει, η δυστυχία θα κορυφώνεται στο βαθμό που η όποια συγκυβέρνηση θα ακολουθεί την ίδια καταστροφική ατραπό, την υποταγή στους κερδοσκόπους, το ξεπούλημα και την χρεοκοπία, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές χρέη πολλών εκατοντάδων δις.

Εθνικός στόχος η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Με δεδομένη την αποτυχία της κυβέρνησης και των πολιτικών της η μόνη ρεαλιστική και λιγότερο βλαπτική για τον ελληνικό λαό επιλογή εξόδου από την κρίση είναι αυτή της ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των απεχθών όρων των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ. Δεν είναι στις προθέσεις του γράφοντος να εκφράσει τα πολιτικά κόμματα αλλά πιστεύω ότι το κομβικό σημείο–στόχος που εκφράζει και συσπειρώνει τον λαό, την αντιπολίτευση, και τολμώ να πω και μια μεγάλη μερίδα του κυβερνώντος κόμματος είναι μια αξιοπρεπής για την πατρίδα Επαναδιαπραγμάτευση.

Χρέος λοιπόν του κυβερνώντος κόμματος λίγο πριν το «Νεκροτομείο» είναι η αλλαγή πλεύσης και η στράτευση της πίσω από τον έναν και μοναδικά εφικτό εθνικό στόχο διάσωσης που τούτη την ώρα δεν είναι άλλος παρά η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.   

Αυτήν την «διέξοδο» έχει μόνο η ηγετική κυβερνητική ομάδα!...

Είναι ρεαλιστικός στόχος η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του Αντώνη Σαμαρά μόλις χθες από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ απάντησε στο ερώτημα αυτό λέγοντας:

“H επαναδιαπραγμάτευση είναι πια ρεαλιστική;
 Πρώτον, δεν ζητάμε τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι πέτυχαν ήδη στο δικό τους Μνημόνιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μαζί. Η Ιρλανδία, παρά τις αφόρητες πιέσεις, κράτησε τους φορολογικούς της συντελεστές πολύ χαμηλά στο 12,5%. Εμείς ζητάμε να πάνε στο 15%. Η Ιρλανδία σήμερα αναπτύσσεται με ρυθμό 1,8% ετησίως, πάνω από το μέσον όρο της Ευρώπης. Ενώ εμείς έχουμε ύφεση πάνω από 6%! Η Πορτογαλία πέτυχε κράτησε άθικτες τις συντάξεις από 1500 ευρώ και κάτω. Εμείς, ζητάμε να αποκατασταθούν οι συντάξεις που ήταν στα 700 ευρώ. Και οι δύο αυτές χώρες μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές. Και τώρα βλέπουν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα...
   Δεύτερον, αυτό που ζητάμε είναι ρεαλιστικό, διότι όλοι παραδέχονται πλέον ότι το Μνημόνιο δεν δούλεψε. Αυτό δεν σημαίνει να παρατήσουμε τους στόχους της προσαρμογής. Πρέπει να διορθώσουμε το πρόγραμμα, ώστε να πιάσουμε τους στόχους και να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα στις αγορές.
  Τρίτον, είναι ρεαλιστικό, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές – και μάλιστα πολύ πιο τολμηρές. Κι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάποιες από τις αλλαγές που έχει ήδη δεσμευτεί να κάνει η κυβέρνηση και δεν έκανε. Όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση του καμποτάζ. Που έγινε… μισή! Και στην πράξη ακυρώθηκε. Εμείς θα τελειώσουμε με το καμποτάζ άμεσα! Άλλωστε, εμείς το ζητήσαμε πριν καν εμφανιστεί η Τρόϊκα στο προσκήνιο...Ακόμα θα καταργήσουμε όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση και δημιουργούν καρτέλ. Ούτε σε αυτό υπάρχει εμπόδιο από την Τρόικα. Είμαστε κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Είμαστε εχθροί των καρτέλ. Στόχος είναι να ανοίξουμε τα επαγγέλματα στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Όχι να επιβάλουμε συνθήκες ολιγοπωλίου.

Ούτε στην «Εντατική», ούτε στο «Νεκροτομείο» – Επαναδιαπραγμάτευση ή εκλογές…

Ο έλληνας πολίτης απαιτεί ΣΥΝΑΙΝΕΥΣΗ και ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ με Εθνικό στόχο την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ όλων των απεχθών Συνθηκών της διετίας, 2010-2011, με όρους εθνικά αξιοπρεπείς και συμφέροντες για την χώρα, αποδεκτούς από τον ελληνικό λαό και φυσικά μετά από λογιστικό έλεγχο του ελληνικού δημόσιου χρέους σε αντίθετη περίπτωση οι ΕΚΛΟΓΕΣ προβάλουν σαν την μοναδική εναλλακτική δημοκρατική επιλογή έτσι ώστε μέσα από τις κάλπες να εκφραστεί η κυρίαρχη λαϊκή  βούληση.

Και κάτι ακόμα στα ψευδοδιλλήματα περί χρεωκοπίας, αδυναμίας πληρωμής μισθών, συντάξεων κλπ. απαντάμε ότι στην δημοκρατία περισσεύουν οι εκβιασμοί, τα δόλια διλλήματα και η τρομοφοβία, ο ελληνικός λαός εργάζεται, παράγει πλούτο,  φορολογείται και αυτά είναι υπεραρκετά για μισθούς και συντάξεις, αυτοί που αγωνιούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι οι κερδοσκόποι δανειστές μας που περιμένουν να την καταβροχθίσουν!