«Σφαγή» στην Ευρώπη και ο ΓΑΠ στην Αφρική!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τα ταξιδάκια του ο τέως. Όπως έκανε και στη διάρκεια της διετούς πρωθυπουργίας του, έτσι και τώρα, δρόμο παίρνει – δρόμο αφήνει για ένα ακόμα ταξιδάκι. Για μια φορά ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι δεν του καίγεται καρφάκι για όσα γίνονται στη χώρα και στο κόμμα. 

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν μάχη στις Βρυξέλλες για να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη, ο Παπανδρέου τους επέλεξε μία διαφορετική διαδρομή.  

Με το πανάκριβο δισάκι του πηγαίνει στο Ντερμπάν της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να λάβει μέρος στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

Μην ξεχνάμε ότι ο αδελφός του Γιώργου, ο Αντρίκος Παπανδρέου ηγείται του ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή, του περίφημου I4Sence. Το ινστιτούτο και οι δραστηριότητές του έχουν προκαλέσει δυσφορία σε πολιτικά στελέχη που εξέφρασαν αιτιάσεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και άφησαν αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση των CDS για τις οποίες δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις όταν ρωτήθηκε πριν από μερικούς μήνες στη ΔΕΘ. 

Αυτό και μόνο μας δίνει την αφορμή να παρακολουθήσουμε τι θα ειπωθεί στο Ντερμπάν για τη -λέμε τώρα- κλιματική αλλαγή. 

Ας ευχηθούμε ότι κάποτε θα γίνει και διάσκεψη για την αλλαγή αντιλήψεων ή και μυαλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου