Στη Ρωσία ο Αντώνης Σαμαράς για αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει, από τις 25 έως και τις 27 Ιανουαρίου, επίσκεψη στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων συναντήσεων, στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ αυτή του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Η αλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις στο «σημείο μηδέν» με την δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου να έχει επανειλημμένα εκφραστεί, όπως με την ακύρωση της επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2011 ακόμα και με την εβδομάδος αρνητική στάση της ρωσικής αντιπροσωπείας στο ΔΝΤ για την δανειοδότηση της χώρας. 

ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ, ο Πρωθυπουργός Πούτιν, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα, φέρεται να έχει δηλώσει στους στενότερους συνεργάτες του: «Mε τον τρόπο που πολιτεύεται η Ελλάδα σήμερα, μας σπρώχνει αναγκαστικά στην αγκαλιά της Τουρκίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή». 

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί πως ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην επίσκεψη αυτή η οποία στοχεύει στην αναθέρμανση και τον επαναπροσδιορισμό των Ελληνορωσικών σχέσεων μετά το πλήγμα που αυτές δέχτηκαν από την εθνοβόρα πολιτική του Πασόκ την τελευταία διετία. Μια πολιτική που ανέτρεψε συμφωνίες και συμβάσεις των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, που η υλοποίησή τους θα είχε αναδείξει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ανατολικής Μεσογείου ενώ παράλληλα θα είχε θετικές εξελίξεις και στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου