Γιάννης Δημαράς: Θετικός σε συνεργασία με τον Π. Καμμένο

Την Πέμπτη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του κόμματος «Αρμα Πολιτών» για το εάν θα προχωρήσει σε συνεργασία με άλλα πολιτικά σχήματα, ενόψει των εκλογών. Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Δημαράς στον ραδιοσταθμό «Real» «η επιθυμία συνεργασίας με τους αντιμνημονιακούς χώρους δεν έχει σταματήσει εδώ και δέκα μήνες. Από εκεί και πέρα, αν δεν βρεθούν πέντε- δέκα σημεία κοινής σύμπτωσης και αναφοράς, δεν μπορώ να πω ότι έχω συμφωνήσει με οποιονδήποτε».

Ο κ. Δημαράς σημείωσε ότι το «Αρμα Πολιτών» ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές με αντιπροσώπευση σε όλη τη χώρα. «Το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών είναι έτοιμο με ένα δυναμικό που μας έχει τιμήσει εδώ και 1,5 χρόνο» είπε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο κ. Δημαράς είπε ότι «με τον Πάνο Καμμένο τον συνδέει πολύχρονη φιλία» και τόνισε: «Η κοινωνική σχέση υπάρχει, οι ανταλλαγές πολιτικών απόψεων θα γίνονται έτσι κι αλλιώς. Αυτό δεν συνηγορεί ότι μπορεί να έχει καταλήξει ή ο Πάνος ή εγώ σε μία απόφαση πολιτική, που θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια του χώρου που εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος ή του χώρου που εκπροσωπώ εγώ».
 
Μαρκόπουλος: Θετικός σε συνεργασία με το Άρμα Πολιτών
 
«Είναι δυνατόν να ομνύουμε σε μια διαφορετική λύση εναντίον του μνημονίου και να πάμε να συγκυβερνήσουμε για το μνημόνιο 2; Ε, πρέπει να είμαστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες από όλους τους άλλους που έκαναν τόσες κωλοτούμπες, εδώ και κάτι βδομάδες ή μήνες» δήλωσε ο Κ. Μαρκόπουλος, επιχειρώντας να κόψει τη συζήτηση περί μετεκλογικής συνεργασίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με τη ΝΔ.

Αντιθέτως, δεν απέκλεισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, συνεργασία με το «Άρμα Πολιτών» του Γ. Δημαρά, λέγοντας ότι «η συζήτηση πάει πάρα πολύ καλά. Είναι μια ελεύθερη φωνή, μια φωνή της κοινής λογικής, με κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος κι εκείνος έσπασε τις αλυσίδες της κομματικής του υποχρέωσης. Τον τιμώ γι' αυτό, είναι δική του απόφαση. Θα συνεχίσω να τον τιμώ, ό,τι απόφαση κι αν πάρει. Μακάρι να ενώσει τις δυνάμεις μαζί μας».

Σχολιάζοντας επιθέσεις στελεχών της ΝΔ, τόνισε: «Η ύβρις ουδέποτε στην πολιτική οδήγησε σε καλό λιμάνι, πάντοτε αποπροσανατολίζει. Και σε τελική ανάλυση, οι ύβρεις και οι κατηγόριες είναι ένδειξη αδυναμίας, δεν είναι ένδειξη δύναμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου