Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Ο στόχος μιας μεγάλης ανατροπής είναι εφικτός στις 6 του Μάη»

Για μήνυμα ανατροπής μίλησε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου τονίζοντας ότι «το Ηράκλειο και η δημοκρατική Κρήτη μπορεί να κάνει την ανατροπή στην κάλπη».

Παράλληλα ανέφερε ότι τώρα είναι η ώρα μιας νέας συσπείρωσης, μιας μεγάλης πανστρατιάς για τη δημοκρατία και την ανατροπή και ανέπτυξε ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής του νέου συνασπισμού εξουσίας.

Παράλληλα είπε ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην κάλπη και να ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη χρεοκοπία και να υψώσει την ελπίδα της αντίστασης γιατί αξίζουμε ένα διαφορετικό μέλλον.

Επίσης αναφερόμενος στην 21η Απριλίου την χαρακτήρισε ημέρα μνήμης και δημοκρατικής εγρήγορσης και πρόσθεσε ότι «σήμερα πρέπει να αναλογισθούμε την ευθύνη και να πούμε όχι σε καταψυγμένους πρωθυπουργούς όχι σε πρωθυπουργούς τραπεζίτες».

Ακόμη έδωσε την απάντηση του στην χθεσινή κλειστή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Εμείς, ανέφερε, δεν κλειστήκαμε σ΄ ένα κλειστό γυμναστήριο γιατί μπορούμε να κοιτάζομε τους πολίτες στα μάτια και είμαστε εδώ για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και να πούμε πως αυτός ο λαός αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και όλοι αυτοί που αποφάσισαν γι΄ μας χωρίς εμάς που δύο χρόνια ψήφιζαν ναι σε όλα, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν απέναντι στον λαό.

Μιλώντας για το μήνυμα των εκλογών είπε ότι «ο στόχος μιας μεγάλης ανατροπής είναι εφικτός στις 6 του Μάη γιατί πλησιάζει η ώρα του λαού, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ η ώρα της Αριστεράς αλλά και η ώρα μιας κοινωνικής απάντησης».

Επίσης αναφέρθηκε σε «ρεύμα δυνατό που μπορεί να γίνει ποτάμι και να συμπαρασύρει το σάπιο και εξαρτημένο πολιτικό κατεστημένο, ρεύμα που μπορεί να δημιουργήσει αξιοπρέπεια και να φέρει την ανατροπή στις 6 του Μάη».

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το θέμα της απελευθέρωσης της χώρας από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου και πρόσθεσε: «Όχι στην κοινοπραξία Σαμαρά - Βενιζέλου που μας οδήγησε εδώ, στις 6 του Μάη, ο κυρίαρχος λαός θα πει ένα μεγάλο "ναι" στο μετεκλογικό Συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς».

Αφού μίλησε για δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας αναφέρθηκε σε ασπίδα προστασίας για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση. Και ανέπτυξε ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που το χαρακτήρισε αναγκαίο για λόγους στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης και ως πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο ίδιος περιστράφηκε στη συνέχεια σε τρία σημεία για την εφαρμογή του προγράμματος που αφορούν:
-Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου
-Σε μορατόριουμ πληρωμών και
-Σε αναδιανομή του πλούτου
Ξέρουμε , είπε, τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε για να βγάλουμε την Ελλάδα από την οικονομική και κοινωνική κρίση που διευρύνει το Μνημόνιο.

Έχουμε άξια στελέχη. Με επιστημονική κατάρτιση, πολιτική εμπειρία και ένσημα στο στίβο της ζωής ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ακόμη ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς για μεγάλα έργα της Κρήτης επισημαίνοντας πως ήταν υποσχέσεις που έμειναν όμως απραγματοποίητες.
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «η μόνη λύση είναι η Αριστερά.

Είναι η λύση της σταθερότητας, της ελπίδας και της προοπτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου