MACR: Δέκα κόμματα στη Βουλή, χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ

ΔΕΚΑ κομματικοί σχηματισμοί θα υπάρχουν στη νέα Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MACR που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και αναδημοσιεύει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, με τη ΝΔ να μην έχει αυτοδυναμία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν περίπου το 40% των ψήφων και 158 έδρες. Υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ με άνεση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα και κομματικός κατακερματισμός αποτυπώνονται μόλις 18 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δημοσκόπηση της Marc προμηνύει την ανάδειξη μιας Βουλής με χαρακτηριστικά Βαβέλ. Με σαφήνεια καταγράφεται η τάση να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δέκα σχηματισμοί. Ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία μετατρέπεται σε «όνειρο θερινής νυκτός». Τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν από κοινού το 40,1%, ποσοστό που τους δίνει 158 έδρες

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).

Μόνο 8,7% θεωρούν ότι μπορεί η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% αναμένει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολύ κοντά σε ποσοστό θετικής γνώμης (15,6% - 14,7% αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (7,9%) και ο Πάνος Καμμένος (7,8%).

Η δημοσκόπηση αυτή της MACR είναι μια από της τελευταίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας διότι σύμφωνα με τον νέο νόμο δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων επιτρέπονται μέχρι και την Παρασκευή, 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr