Μάρτιν Σούλτς :«Πολλοί μιλούν για την Ελλάδα, αλλά όχι με τους Έλληνες»

Να ληφθούν, αμελλητί, άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαιτέρως των νέων, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε δηλώσεις του μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Πολλοί μιλούν για την Ελλάδα, αλλά όχι με τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία την Αθήνα.

Την «Ευρώπη που αλλάζει» στην κατεύθυνση της «ανάπτυξης και όχι της τιμωρίας» είδε στο πρόσωπο του κ. Σουλτς ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από αυτές τις αλλαγές.

«Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης, με υποχρεώσεις και δικαιώματα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι εξέφρασε στον κ. Σουλτς την ανησυχία του για την αναπτυσσόμενη «κινδυνολογία περί της σταθερότητας της οικονομίας και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, τόνισε ότι «η μεγάλη οικογένεια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να είναι ο μοχλός για την αλλαγή των συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς στην Ευρώπη πρέπει να προστεθεί ξανά η διάσταση της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνοχής»,

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρεται ότι ο κ. Κουβέλης «ανέδειξε την δραματική απουσία ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση τροφοδοτεί την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους (και) με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς απόντες».
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου