ΣΕΒ: Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την τρόικα τη μείωση των μισθών...

Με τσακωμό των "κουκουλοφόρων" του Μνημονίου συνοδεύεται η πρωτοβουλία του Αντ. Ρουπακιώτη για "πάγωμα" της μετενέργειας μέχρι τό τέλος του επομενου μήνα, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ ανταλλάσσουν δηλητηριώδεις δηλώσεις επισήμως και ανεπισήμως για το ποιος υπαγόρευσε στην τρόικα τα αντεργατικά μέτρα... κατάργησης των συμβάσων και δραματικής μείωσης των μισθών. Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατονομάσει τα εργοδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που ζήτησαν τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως ο ίδιος είχε υπαινιχθεί προχθές.

Η απάντηση του ΣΕΒ, αν και ανεπίσημη, κάρφωσε τον αντιπρόεδρο της κυβένησης Παπαδήμου και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο: "Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιές εργοδοτικές οργανώσεις εννοούσε ο κ. Βενιζέλος όταν μιλούσε για διγλωσσία σε σχέση με τα εργασιακά. Μπορούμε όμως να του θυμίσουμε ότι πίσω από την πλάτη των "κοινωνικών εταίρων" συμφώνησε, την τελευταία στιγμή, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με την τρόικα τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, κάτι που κανείς κοινωνικός εταίρος δεν είχε διανοηθεί".

ΣΥΡΙΖΑ: Υεπνθυμίζουμε ότι ο κ,Βενιζέλος νομοθέτησε...

Μεσολάβησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμιζε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου "ότι τις μειώσεις μισθών και συντάξεων τις έχει νομοθετήσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών και έχει δεσμευτεί με την επιστολή του στην τρόικα να εφαρμόσει το Μνημόνιο της ύφεσης και της καταστροφής στο ακέραιο. Δεν αποτελεί υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού η υποταγή στους δανειστές και την τρόικα, αλλά η σύγκρουση με την πολιτική που υπονομεύει το μέλλον του συνόλου των ευρωπαϊκών λαών".

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε εκ νέου στον ΣΕΒ, λέγοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνο κόμμα, δε απαντά σε κύκλους του ΣΕΒ. Απαντά μόνο σε δημόσιες τοποθετήσεις, τις οποίες η κρατική τηλεόραση έχει υποχρέωση να ζητήσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει".

Αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με δήλωσή της είχε τονίσει ότι "το ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, το έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από τρεις ημέρες, με επιστολή που έστειλε προς όλους τους παραγωγικούς φορείς και αποτελεί ένα από τα έξι σημεία της πρότασής μας για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Τα έξι αυτά σημεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα έθεσε χθες (σ.σ.: προχθές) υπ' όψιν του κ. Ολάντ και, σήμερα, στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι σημαντικό ότι ήδη ανταποκρίνονται σε αυτή την πρωτοβουλία εργοδοτικές οργανώσεις. Χαιρόμαστε που και άλλες πολιτικές δυνάμεις ακολουθούν τον δρόμο που ανοίξαμε".

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.