Φ. Κουβέλης: “Καθαρές προτάσεις” ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Καθαρές προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, θέτοντας τους δύο όρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στη δήλωση του, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο Φ. Κουβέλης απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής “σε μια μεταμφιεσμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία”, αναφέροντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης, με όρους την απαγκίστρωση από τις πολιτικές του μνημονίου και την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Σε ότι αφορά την πρόταση που διατύπωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας προς τις δυνάμεις της αριστεράς για τη συγκρότηση κυβέρνησης, ο Φ. Κουβέλης είπε ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας έβαλε και τη λέξη “πρωτίστως” για τις δυνάμεις τις αριστεράς.

Η Δημοκρατική Αριστέρα, πρόσθεσε ο Φ. Κουβέλης, σαφώς περιλαμβάνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως της δυνάμεις της αριστεράς στην πρότασή της, όμως περιμένει από τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στα δύο αυτά σημεία που θέτει ως προϋπόθεση. “Περιμένουμε καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε” κατέληξε ο Φ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου