ΑΝΕΛ: Στουρνάρας και Μάνος συμπράττουν σε «περίεργη ΜΚΟ»

Ι. Στουρνάρας-Στ. Μάνος
Απαντήσεις από τον νέο ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για την εμπλοκή του σε μία «περίεργη» όπως λένε, ΜΚΟ, στην οποία ο νέος υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να συμπράττει με τον Στέφανο Μάνο. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Εύβοιας, Κώστας Μαρκόπουλος, όπως γράφει το iefimerida.gr,είπε χαρακτηριστικά πως «με την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, επικαιροποιούνται βασικά ερωτήματα για μία περίεργη ΜΚΟ, που παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δημοσιεύματα, αναρτήσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αναφέρονται σε ΜΚΟ που χρεώνεται στη σύμπραξη Γιάννη Στουρνάρα - Στέφανου Μάνου και η οποία "σκοπό έχει να καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας"».

Σύμφωνα με τον Κώστα Μαρκόπουλο, τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, εμφανίζουν αυτήν την ΜΚΟ να έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο με το όνομα «Σχέδιο Αρχιμήδης» το οποίο έχει υποβληθεί όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger. Υπενθυμίζεται πως η Ronald Berger συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν πως η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβούλων επ' αμοιβή.

Καταλήγοντας ο Κώστας Μαρκόπουλος και το κόμμα του, ζητούν από τον νέο υπουργό Οικονομικών να δώσει άμεσες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Ποια η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

-Ποιος φορέας την χρηματοδοτεί.

-Ποια είναι η ακριβής δραστηριότητά της.

-Ποιες οι σχέσεις της με την Roland Berger.

Κλείνοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως εάν ο Γιάννης Στουρνάρας δεν απαντήσει, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «επιφυλάσσονται να φέρουν το θέμα στη Βουλή, όπως θα φέρνουν προς κοινοβουλευτικό έλεγχο οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαφάνεια και φυσικά, την δημόσια περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου