Νέα αυτοκτονία στην Τρίπολη

Νεκρός βρέθηκε πριν λίγη ώρα 56χρονος στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στην οδό Λουσίου στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadiaportal.gr ο θάνατός του 56χρονου οφείλεται σε αυτοκτονία. Ο αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του.

Ο αυτόχειρας Κ. Θ. ήταν μηχανοδηγός του ΟΣΕ και συνάδελφοί του δηλώνουν σοκαρισμένοι, αφού επρόκειτο για έναν αξιολογότατο, τυπικό σε όλα υπάλληλο του ΟΣΕ . Ο Κ. Θ. ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη που εργάζεται στο εξωτερικό. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταφέρουμε με επιφύλαξη κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 56 χρονο.
 
Η οικονομική κρίση φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση αυτοκτονιών πανευρωπαϊκά

Το 2009 τα κρούσματα αυτοκτονίας μαζί με τις απόπειρες ήταν 507, το 2010 παρουσιάζοντας αύξηση 22,5% έφτασαν στις 622, ενώ 598 ήταν οι αντίστοιχες περιπτώσεις για το 2011 ως το τέλος Νοεμβρίου.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν τις περισσότερες αυτοκτονίες, ως τα μεγάλα μας αστικά κέντρα και αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αριθμός ίσως να είναι και μεγαλύτερος, καθώς πολλές περιπτώσεις δεν δηλώνονται από τους συγγενείς.

Ο ρυθμός της αύξησης, μάλιστα, ήταν ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Για το 2012 επίσημα στοιχεία ακόμα δεν υπάρχουν ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς για κάθε 3,% αύξηση στα επίπεδα της ανεργίας παρουσιάζεται αύξηση 4,5% στα κρούσματα αυτοκτονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου