Α. Σαμαράς: «Στις αρχές του 2014 θα περάσουμε στην ανάκαμψη» (Video)

Τη βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, παραμένοντας στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή... στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση που, όπως είπε, ανακάλυψε πρόσφατα την αναδιαπραγμάτευση.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του είπε ότι στις εκλογές ο λαός ζήτησε παραμονή στο ευρώ και απόκρουση των πολιτικών εκείνων που επιδίωκαν μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, καθώς επίσης και αλλαγή των πολιτικών της ύφεσης.

«Σήμερα, κατά σύμπτωση, κλείνουν 38 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της εποχής εκείνης, που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αλλά αφήνουμε πίσω οριστικά, τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων: το λαϊκισμό, τον κρατισμό, την «αναδιανομή» εισοδήματος που δεν υπάρχει, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κυκλώματα επιτήδειων, την ασυδοσία των συντεχνιών, την ατιμωρησία των παρανόμων, τη δημιουργία ασύλου για πάσης φύσεως παράνομες πράξεις στα Πανεπιστήμια, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τη συνεχή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τη συσσώρευση χρέους που πνίγει τη χώρα».

Έθεσε ως στόχους του πολιτικού συστήματος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού και να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να καταπολεμήσει την ύφεση και να βγει από την κρίση.

Υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση του θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα δώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους και το σεβασμό που τους αξίζει.

Είπε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι να φρενάρει την ύφεση, να ξεκινήσει η ανάκαμψη, να σώσει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία σε τρία χρόνια στο 10%.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι στις αρχές του 2014 η Ελλάδα θα περάσει στην ανάκαμψη και θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία θα είναι συνεχής, θα είναι βήμα-βήμα με ορίζοντα τετραετίας.

Στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι «κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι δεν κάναμε ακόμα την «επαναδιαπραγμάτευση». Σε μια συγκυρία όπου υπάρχουν μεγάλες αναστατώσεις σε όλο τον γεωπολιτικό μας περίγυρο, μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε ενέργειες που θα οδηγούσαν σε διεθνή απομόνωση της χώρας. Και σε πρωτοφανή αποδυνάμωσή της», προσθέτοντας ότι «εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε το κύρος της Ελλάδας, όχι για να την απομονώσουμε διεθνώς. Βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε την ισχύ της. Όχι για να την αποδυναμώσουμε πλήρως».

Αναφερόμενος στην Χαλυβουργία και τη διαταγή να ανοίξει με την επέμβαση των ΜΑΤ, ο κ. Σαμαράς, είπε ότι «η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παράνομων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της «Χαλυβουργίας» ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Μια ομάδα συνδικαλιστών είχε αποκλείσει ένα εργοστάσιο επί επτά μήνες, εμποδίζοντας όσους ήθελαν να πιάσουν δουλειά και οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Το εργοστάσιο πήγαινε για κλείσιμο. Αυτό το σταματήσαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση έχει απόλυτο «σεβασμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κυρίως για το πιο ιερό: Το δικαίωμα στην εργασία! Το οποίο καταστρατηγούνταν και απειλούνταν άμεσα», ενώ έστειλε μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι «όταν μέσα σε τέτοια ανεργία, ασκούνται τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές που απειλούν με κλείσιμο κι άλλα εργοστάσια, δεν θα μείνουμε αδρανείς να κοιτάμε απελπισμένους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ιερά. Αλλά για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχει εργασία! Αν βρεθεί κάποιος στην ανεργία, καταργούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο όλα τα εργασιακά του δικαιώματα».

Χαρακτήρισε ανάλγητους και εχθρούς των εργαζομένων όσους «υπερασπίζονται, τάχα τα δικαιώματα των εργαζομένων, στέλνοντάς τους μιαν ώρα αρχύτερα».

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει επίσης «σε όλες εκείνες τις αλλαγές και τα μέτρα για να σταματήσει η εγκληματική ασυδοσία των κουκουλοφόρων. Για να αποκαλυφθεί ποιοι είναι και ποιοι βρίσκονται από πίσω τους. Και να δω τότε, αν θα βρεθούν κάποιοι να τους… υπερασπιστούν, αλλά κι αν θα βρουν το θάρρος να ζητήσουνε συγγνώμη που τους υπερασπίστηκαν στο παρελθόν».

Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα τη σταματήσει λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αναφερόμενος στην ΑΟΖ ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της «προσεκτικά, αλλά και αποφασιστικά. Θα το προχωρήσουμε συναινετικά. Η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των ενεργειακών φυσικών πόρων που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο μας. Και για την γεωπολιτική μας αναβάθμιση συνολικά. Αλλά και για να αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν πολλοί. Πράγμα που θα ενισχύσει και τη θέση μας διεθνώς».

Όπως είπε, «δεν μπορεί η μικρή Κύπρος να το τόλμησε και να το πέτυχε και τώρα να επωφελείται, κι εμείς ακόμα να το παραπέμπουμε στις «ελληνικές καλένδες». Δεν μπορεί να έχουμε ακίνητη περιουσία ανεκμετάλλευτη, και ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο και ενεργειακά αποθέματα ανεκμετάλλευτα, και η χώρα μας να παραπαίει υπερχρεωμένη και να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να παρακαλάμε για δανεικά, αλλά να μην κάνουμε τίποτε για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας».
 
Η ομιλία του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά στην Κ. Ο. της ΝΔ »»»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς μετέτρεψε την επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο

Τη σκληρή αντιπολιτευτική τακτική με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, τον χαρακτηρίζει «θρασύ» και τον κατηγορεί ότι «μετέτρεψε την εντολή του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε «κουρελόχαρτο που το πέταξε στον κάλαθο των δανειστών».

Ειδικότερα, στο κείμενο επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός «διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη. Θα πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ειλικρινής σε ένα πράγμα: στο ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση σκοπεύει να «τολμήσει» να υλοποιήσει πράγματα που καμία άλλη δεν διανοήθηκε στο παρελθόν».

Επιπροσθέτως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «ο κ.Σαμαράς έχει το θράσος -ξεπερνώντας ακόμα και τις αντίστοιχες προβλέψεις των μνημονιακών προκατόχων του- να υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 10%, ότι θα ανακόψει την ύφεση και - στη “Δευτέρα Παρουσία”- αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα, θα επαναδιαπραγματευτεί.   Καμία λέξη για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, για το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων. Η επίδειξη ωμής καταστολής εις βάρος των εργαζομένων στη Χαλυβουργία μετατρέπεται σε κυβερνητικό ορόσημο, το δικαίωμα στην εργασία σε μία ακόμα στρέβλωση από την οποία η χώρα πρέπει να απαλλαγεί».

Τέλος καλούν τον ελληνικό λαό «να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του για να μην οδηγηθεί αυτή στην καταστροφή» καθώς εξηγούν πως «δεν περιμένουμε από τον κ.Σαμαρά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του να αντιληφθούν το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας που συντελείται εις βάρος του λαού μας από τα μνημόνια. Ούτε μπορεί μια κυβέρνηση δεσμευμένη από τα συμφέροντα των δανειστών να υλοποιήσει την παραμικρή αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική προς το συμφέρον της κοινωνίας».
  
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Έκθεση ιδεών η ομιλία Σαμαρά

Έκθεση ιδεών, γεμάτη εξαγγελίες και ευχολόγια, χαρακτήρισαν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνοντας ότι απλά επιβεβαίωσε ότι επαναδιαπραγμάτευση δεν υφίσταται και ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια στις επιταγές της Τρόϊκα, χωρίς να είναι καν σε θέση να εγγυηθεί την παραμονή μας στο ευρώ. 

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να δώσει κουράγιο στους βουλευτές του. Τελικά όμως πρόσφερε μία ανιαρή επανάληψη του προεκλογικού εαυτού του.

Η ομιλία του ήταν μία έκθεση ιδεών, γεμάτη εξαγγελίες και ευχολόγια. Επί της ουσίας, απλά επιβεβαίωσε ότι επαναδιαπραγμάτευση ΔΕΝ υφίσταται και ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια στις επιταγές της Τρόϊκα, χωρίς να είναι καν σε θέση να εγγυηθεί την παραμονή μας στο ευρώ.

Ελπίζουμε να συνειδητοποιήσει ο κ. Σαμαράς ότι οι εκλογές τελείωσαν και ότι τώρα πρέπει να κυβερνήσει».

Η Χρυσή Αυγή για ομιλία Σαμαρά

«Αντιγράφοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστες, ΑΟΖ, ορυκτό πλούτο και κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό που βιώνουμε στην πράξη είναι μια κυβέρνηση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους που δεν μπορεί να περιφρουρήσει την εθνική μας κυριαρχία και την κοινωνική ειρήνη».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας Α. Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου