"Κλειδώνει" το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έως 14 Σεπτεμβρίου

Αποφασισμένη να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ μέχρι την άτυπη σύνοδο του Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η κυβέρνηση.

Εξάλλου, στην άτυπη σύνοδο, θα παρουσιαστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σφυγμομετρώντας τις διαθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων.

Στην επίσημη σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ του δανείου και 10 μέρες αργότερα στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί και το ζήτημα της επιμήκυνσης.

Καθοριστική σε κάθε περίπτωση θα είναι η έκθεση της τρόικας που θα επιβεβαιώσει και την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία και επηρεαστεί σημαντικά η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το πακέτο των μέτρων θα έχει έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη του στη Real News, προειδοποιεί με κυρώσεις βουλευτές που δεν θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, κάνει σαφές ότι δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις για τα μέτρα και συμπληρώνει ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου