Κυβερνητική "αισιοδοξία"για αναστροφή του κλίματος και μύδροι αντιπολίτευσης για τις συναντήσεις Σαμαρά

Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το Παρίσι, μιλώντας στη ΝΕΤ FM, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της.

«Εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στις επαφές του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, έκανε λόγο για «συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά σιγά, και το λέω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας».

Δόθηκε ευκαιρία και προς τον διεθνή Τύπο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «με τον οποίον ήρθα σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά και τις συναντήσεις του με τους ευρωπαίους ηγέτες αναφέρει: «Οι ευρωπαϊκές συναντήσεις του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευση της κυβέρνησης στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία των επαφών του κ. Σαμαρά: έπεισε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα προς όφελος του ελληνικού λαού και ότι η πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αποτελούν την κοινή συνισταμένη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

H κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να προτείνει προς τους ευρωπαίους ηγέτες ένα διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας και της αποδόμησης της Ευρώπης, αλλά συντάσσεται ψυχή τε και σώματι με τις πιο ακραίες και εκβιαστικές πολιτικές προς τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτόν ακριβώς το δρόμο της εξαθλίωσης και της καταστροφής πρέπει να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους».

 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Χρήστος Ζώης για τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ-Ολάντ δήλωσε: «Όπως η κ. Μέρκελ έτσι και ο κ. Ολάντ ζητούν την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την ύφεση και ανακυκλώνει την κρίση και ο Έλληνας πρωθυπουργός περιορίζεται στην παροχή διαβεβαιώσεων προς τους πιστωτές αγνοώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες στους οποίους και λογοδοτεί. Δεν τόλμησε καν να αναφέρει την τελευταία γραμμή επικοινωνιακής σκοπιμότητας που ακούει στη λέξη επιμήκυνση.

Δυστυχώς Ευρωπαίοι ηγέτες μακριά από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας αγνοούν στην πραγματικότητα τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και παραπέμπουν για την λήψη των όποιων αποφάσεων στην έκθεση των υπαλλήλων της τρόικας.»
  
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για τη συνάντηση Σαμαρά-Ολάντ η Χρυσή Αυγή εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου: «Ο γαλλο-γερμανικός άξονας έχει αποφασίσει να υφαρπάξει τον εθνικό μας πλούτο και εκβιάζει με το ενδεχόμενο οριστικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η ψοφοδεής τακτική Σαμαρά έναντι των δανειστών επιταχύνει τις εξελίξεις και οδηγεί σε ένα ζοφερό μέλλον τη χώρα.» 

To KKE
 
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τiς δηλώσεις πρωθυπουργού με ανακoίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζει ότι: «Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή τη στήριξη είχαν και ο Παπανδρέου και άλλοι πρωθυπουργοί.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ με γνώμονα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μνημόνια που φορτώνουν την κρίση στο λαό.

Το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι το ακριβώς αντίθετο: Να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων».

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι

Αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πεπεισμένοι, ότι το "πρόγραμμα διάσωσης" για τη χώρα δεν βγαίνει. Επιμένουν όμως στην εφαρμογή του, μέσα από αδιέξοδες και αποτυχημένες συνταγές που ενισχύουν την ύφεση. Ο πρωθυπουργός συμφωνεί απόλυτα για τη λάθος συνταγή, αλλά δεν έχει να αντιπροτείνει εναλλακτικό σχέδιο. Μοιραίος και άβουλος αντάμα, καταπίνει υποκρισίες και σκοπιμότητες, μήπως και κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου