ΣΥΡΙΖΑ: «Αντεργατικό και αντισυνταγματικό το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας»

«Αντεργατικό και αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων.

«Η επαναφορά δε του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επαναφορά της εφεδρείας σε συνάρτηση με τις «ισοπεδωτικές» μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών «θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

«Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει» και ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ύφεσης με διαλυτικές επιπτώσεις για την κοινωνία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ακραία πολιτική λιτότητας επιφέρει περισσότερη λιτότητα» με αποτέλεσμα «καινούρια και περισσότερα μέτρα να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».
 
Ακολουθεί το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει» και ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ύφεσης με διαλυτικές επιπτώσεις για την κοινωνία. Η ακραία πολιτική λιτότητας επιφέρει περισσότερη λιτότητα και καθόλου νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά με αποτέλεσμα καινούρια και περισσότερα μέτρα να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης. Η επαναφορά δε του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Ειδικότερα, το αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο της εφεδρείας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων, ενώ σε συνδυασμό με τις ισοπεδωτικές μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημόσιου τομέα, που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα ανατάξει την οικονομία, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την καταστροφική και ανάλγητη πολιτική του μνημονίου που προωθεί τις μαζικές απολύσεις, τις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.


8/8/2012

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.