Οδ.Βουδούρης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις πολιτικές επιλογές Σαμαρά...»

«Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις πολιτικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά τις οποίες για τους δικούς του λόγους υιοθετεί», δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος πριν από... λίγες ώρες διένειμε κείμενο «σκέψεων και ανάλυσης» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ανάμεσα σε άλλα, ζητά να επανέλθει το κόμμα του «στο πνεύμα και στο γράμμα της προγραμματικής συμφωνίας» βάσει της οποίας αποφάσισε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Βουδούρης διευκρινίζει ότι αναγνωρίζει την «ανάγκη να ληφθούν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ, τα οποία όμως θα πρέπει να αντληθούν από την παραοικονομία, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή, τη σπατάλη κλπ, όχι από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο «κατά 99% θα προχωρήσει με πιο επιεικείς όρους», ωστόσο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν αυτή θα εφαρμοστεί εντός του 2012.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις τις οποίες ο ίδιος διατυπώνει, δηλώνει ότι αυτές εντάσσονται «στο πλαίσιο της συζήτησης στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία, διότι είμαστε ένας ανοιχτός οργανισμός».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει παράδοξη τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων οι οποίοι «δεν δίνουν καμία ανάσα, ζητούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να θεωρείται θετικό για εκείνους».

Σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είναι προφανές ότι έχουν σχέδιο να προχωρήσουν με την εσωτερική υποτίμηση, γεγονός το οποίο προκαλεί την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου