Σαμαράς - Γιούνκερ: «Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της και θα εξέλθει της κρίσης...» (Video)

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα εξέλθει της κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».

Ο κ. Σαμαράς ευχαριστώντας τον κ. Γιούνκερ για την συμπαράστασή του στην Ελλάδα και τις προσπάθειές της, χαρακτήρισε κρίσιμη τη στιγμή που διανύουμε και ανέφερε ότι του είπε πως «άλλαξαν πολλά τους δυο τελευταίους μήνες και πολλά περισσότερα θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης» και ότι «έχουμε δεσμευτεί και θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας για να βγούμε επιτέλους από την κρίση» και κατέληξε: «Στις τελευταίες εκλογές ο ελληνικός λαός αποφάσισε να παραμείνει η χώρα προσηλωμένη στο ευρώ και με κοινωνική συνοχή να φανεί φως στο τέλος του τούνελ. Οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο».

Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είχαμε ειλικρινή και εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Είμαι φίλος της Ελλάδας και αυτό έχει αποδειχθεί. Η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια. Η Ελλάδα τα τελευταία έτη Η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Είμαι αντίθετος ως προς τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω μάθημα στην ελληνική κυβέρνηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου