Pimco: Mην τοποθετείτε κεφάλαια στην Ευρώπη...| «Θέλουν να βάλουν χέρι» στα λεφτά του ιδιωτικού τομέα!

Μπίλ Γκρός ιδρυτής και συν-διευθύνων
σύμβουλος της Pimco
Το τελευταίο μήνυμα του Μπίλ Γκρός της Pimco προς τους επενδυτές είναι, να μην τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στην Ευρώπη, επειδή δεν πρόκειται να βγει σύντομα από την κρίση χρέους...

Ο ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, σε editorial στους Financial Times που επικαλείται το CNBC.com, τονίζει πως ο απόλυτος στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να «βάλουν χέρι» στα λεφτά του ιδιωτικού τομέα, καθώς γνωρίζουν ότι θα τα χρειαστούν για να χρηματοδοτήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Το τρέχον πρόγραμμα δημοσίων δαπανών δεν είναι βιώσιμο και οι προσπάθειές για να λυθεί η κρίση χρέους υπήρξαν και θα είναι, μάταιες», τόνισε ο ίδιος.

Οι αρχές στην Ευρώπη έρχονται τώρα αντιμέτωπες με μια άνευ προηγουμένου διεύρυνση των spreads ρίσκου και με τις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης «που σχεδόν πάντα εγγυώνται ότι οι άρρωστες χώρες δεν θα βγουν ποτέ από την εντατική», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε δε τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί. «Οι επενδυτές αποσυντονίζονται από τα εκατοντάδες δισ. ευρώ, από τις υποσχέσεις που δίνονται για τους τίτλους των μέσων ενημέρωσης, αλλά ξεχνούν πως τα δικά τους τρισεκατομμύρια είναι το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακόμη και ο Ολάντ, σε μια Γαλλία που γέρνει προς τα αριστερά, αναγνωρίζει πως ο ιδιωτικός κλάδος είναι κρίσιμος για τη μελλοντική ανάπτυξη στην ΕΕ. Γνωρίζει ότι χωρίς αυτή τη συνεργασία, μια μονόπλευρη χρηματοδότηση μέσω των κρατικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζών, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά χρέους επί των ΑΕΠ, και σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης», επισημαίνει.

Προσθέτει ακόμη ότι οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών με τις τακτικές τους και οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, τις αναγκάζουν επίσης να αναζητήσουν ασφαλέστερες αποδόσεις αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου