Τσίπρας: Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!

Έντονη συζήτηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε γίνει Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «λέτε πως "δεν γίναμε Αργεντινή". Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους».

Ακόμη, συνέχισε λέγοντας πως «δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Αντίδραση της Ν.Δ.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, η οποία επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως «εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή». «Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος "Τσίπρας" στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του Α. Τσίπρα από μερίδα των ΜΜΕ, με επίκεντρο τη σημερινή αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ,με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, προστίθεται στην ανακοίνωση, «το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας» και ταυτόχρονα παρουσιάζει το συγκεκριμένο απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Τσίπρα.

Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι τα ίδια ΜΜΕ, «αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες».

Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει σημειώνοντας ότι «η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου