Α. Σαμαράς: «Επώδυνες οι περικοπές αλλά θα είναι και οι τελευταίες» (βίντεο)

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις αδικίες, διότι κόβονται και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν, επειδή δεν γίνεται αλλιώς, είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης... αλλά διαβεβαίωσε ότι οι περικοπές αυτές θα είναι οι τελευταίες και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε βάθος τετραετίας.

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ. Ηδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει σιγά σιγά τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εκτός Ελλάδας, και τώρα πρέπει να κερδίσει και τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εντός Ελλάδας. Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα είπε ότι αποτελούν την καρδιά της ανάπτυξης και για τη συνένωση της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου