Α. Σαμαράς στην WP: Ανάγκη για επιμήκυνση έως το 2016...

Θέμα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016 έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Washington Post στοιχειοθετώντας με αριθμούς την αναγκαιότητα αυτή.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τηρούμε όσα έχουμε υπογράψει» και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα ήταν καταστροφή.

Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι πρόκειται οι περικοπές δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν να κάνουν με το να καταστεί η κυβέρνηση μικρότερη και το όλο σύστημα πιο αποτελεσματικό.

Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στην ερώτηση αν τα χρήματα από την τρόικα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς απαντά: «Ναι, αν πάρουμε την επόμενη δόση, η οποία ελπίζω ότι θα είναι τον Οκτώβριο, θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της ύφεσης.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για την κοινωνική συνοχή, τονίζοντας ότι «αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ τότε ναι, είμαι πολύ ανήσυχος».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στα προβλήματα των παράνομων μεταναστών, στην κρίση στη Συρία και στην πιθανότητα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, σημειώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των παράνομων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου