Αλέξης Τσίπρας: Παραλάβατε κράτος και θα παραδώσετε αποικία χρέους… (βίντεο)

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τους ότι μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους... κατά τη συζήτηση του ν/σ για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σχ για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, ο κ. Τσίπραςκατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει τη λογική της μη διαπραγμάτευσης και του «καλού και υπάκοου μαθητή», αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η επίκλησή του δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό αλλά τους «κυβερνητικούς του συνεταίρους».

«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση. Είναι αυτός που θα σώσει το λαό; Τι είδους τόλμη είναι αυτή; Θέλει τόλμη κάποιος που προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση να καμώνεται τον αντιμνημονιακό και μέσα σε μία νύχτα να γίνεται εγγυητής του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, καλώντας τους αν πραγματικά διαφωνούν με τις ανατροπές στα εργασιακά να καταψηφίσουν τα επικείμενα μέτρα. «Τώρα ανακάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι γινόμαστε προτεκτοράτο;», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρει η ΔΗΜΑΡ ότι ο βασικός κορμός των απαιτήσεων για τα εργασιακά εχει ψηφιστεί από το Φεβρουάριο; Μήπως τσινάμε στην ουρά γιατί θέλουμε να καταπιεί ο λαός αμάσητο το γάιδαρο των 13,5 δισ. ευρώ;».

Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που "ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου" δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Ζήμενς. Αυτό εξηγεί γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Είστε τόσο ανίκανοι να κυβερνήσετε τον τόπο αυτές τις δύσκολες στιγμές ή μας δουλεύετε ψιλό γαζί;».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα: