Στη Βουλή η δικογραφία για το Μνημόνιο (βίντεο)

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ,  Παναγιώτη Ρουμελιώτη, για το πρώτο Μνημόνιο.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε τη δικογραφία, συμφωνώντας με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει ότι «ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», εστιάζοντας στο γεγονός πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία και εντέλει η οικονομία οδηγήθηκε σε μεγάλη ύφεση.

Την ερχόμενη Πέμπτη, δε, 29 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και των 70 βουλευτών του κόμματος, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπογραφή των Μνημονίων.
 
Το βίντεο με τις αποκαλύψεις του Π. Ρουμελιώτη στο MEGA