«Βόμβα» Σόιμπλε: "Στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 το ελληνικό χρέος..."

Ένα έγγραφο-«φωτιά» με την υπογραφή του Σόιμπλε έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αποκαλύπτει, πως τελικά το χρέος της Ελλάδας, θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124% όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Eurogroup... αποκαλύπτει το Star.gr

Η εν λόγω ενυπόγραφη επιστολή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, προς τους επικεφαλής των Κ.Ο της Μπούτεστανγκ, «μιλά» για στόχο 126,6% για το 2020, απόκλιση περίπου 5 δισ. και 115% για το 2022, και όχι 124% για το 2020 και κάτω του 110% για το 2022 όπως γνωρίζαμε βάσει των επίσημων ανακοινώσεων.

Στην ίδια δισέλιδη επιστολή, αποκλείει περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως «δεν θα καθίστατο δυνατή η συνέχιση του εν λόγω προγράμματος διάσωσης με τη μορφή που έχει σήμερα», ενώ τονίζει πως η εξασφάλιση των δανείων προς την Ελλάδα προϋποθέτει εγγυήσεις της Γερμανίας σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των εν λόγω δανείων.

Μάλιστα, τονίζει κατηγορηματικά πως «μια παράταση του προγράμματος για δύο χρόνια δεν ισχύει», ξεκαθαρίζοντας πως η παράταση αφορά «τους στόχους υλοποίησης, προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την οικονομική αναπροσαρμογή της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ύφεση».

Σε άλλη, 9σελιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας του, ο Σόιμπλε περιγράφει τον έλεγχο που έχει συμφωνηθεί να ασκηθεί στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι αλλαγές περιέχουν βελτιωμένη καθοδήγηση του προγράμματος και εκταμίευση με δόσεις.
Η εκταμίευση των 9,3 δισ. που έχει προγραμματιστεί για το α' τρίμηνο του επόμενου έτους δεν είναι δεδομένη αλλά εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που θα προσδιοριστούν σε μνημόνιο κατανόησης ως ορόσημα. Ενδεικτικά, αναφέρεται η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης και η ένταξη 2.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας έως το τέλος του 2012, το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, οι αλλαγές στα εργασιακά και οι ρήτρες αναπλήρωσης σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.