Εντοπίστηκαν συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ

Σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου που διατηρούσαν σημαντικά ποσά στην Ελβετική τράπεζα HSBC παραπέμπει η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό αποκαλύπτουν τα τρία αρχεία που είχαν απαλειφθεί από την πρώτη λίστα που είχε φτάσει πριν από δυο χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και τα οποία εντοπίστηκαν στην πρωτότυπη λίστα που έφτασε πριν μια εβδομάδα στη χώρα μας.

Στα συγκεριμένα αρχεία περιέχονται τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα καθώς και ένα ακόμη το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θεωρείται πλέον ύποπτος για την αφαίρεση των καρτελών με τα συγγενικά του πρόσωπα, από την αρχική λίστα Λαγκάρντ της οποίας ήταν ο πρώτος αποδέκτης.

Δικαστικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η αλλοίωση είναι σίγουρο ότι έγινε εντός της ελληνικής επικράτειας αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τις γαλλικές αρχές ότι το δεύτερο αρχείο που εστάλη πρόσφατα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί πριν από δυο χρόνια.

Μάλιστα, κατά την παραλαβή της λίστας υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου οικονομικών τοποθέτησε το δίσκο σε laptop και έδειξε τα αρχεία στην ελληνική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί εκεί για να την παραλάβει.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αναφέρονται σε δυο λογαριασμούς ο πρώτος εκ των οποίων παρουσιάζει κατάθεση 1.022.000 δολαρίων. Ο δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορεί να εξακριβωθεί το ποσό που περιέχει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός οικονομικών παραδέχτηκε ότι πράγματι στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα δύο συγγενών του που είναι οι κόρες του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Αρνήθηκε ωστόσο, ότι είναι αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα αρχεία με τα ονόματά τους λέγοντας "Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία. Είναι δυνατόν να έπαιρνα τέτοι ρίσκο;"