Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Δ. Αβραμόπουλος: «Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται» αλλά ... γίναμε η χλεύη των Τούρκων!

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το defencenet,gr, ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος,  αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα ότι "Δεν μπορεί να αναβαθμίζουν οι ξένοι οίκοι χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης της Ελλάδα που πουλάει τα νησιά της".

«Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Ο κ. Αβραμόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών και υποστηρίζει:

«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή».

«Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε δύο τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και... είχε το θράσος να πει ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της(!) και ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία (σσ. αναφερόμενος στην αναβάθμιση από την Standard & Poor's).

«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν όταν εκλήθη να σχολιάσει από τους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς NTV και Star γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν ανεβάζουν την προοπτική της τουρκικής οικονομίας...

Αυτά να τα ακούν όσοι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να καλοδεχόμαστε τις τουρκικές επενδύσεις, όπως αυτή του Τούρκου που αγόρασε την μαρίνα του Φλοίσβου...

Επί της ουσίας, η τουρκική οικονομία κινδυνεύει με υπερθέρμανση και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν ανεβάζουν την προοπτική της επειδή ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας έχει πέσει σημαντικά.

Μόλις προχθές η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκε να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια την ώρα που η τουρκική οικονομία στηρίζεται σε δανεισμό, ενώ και οι ρυθμοί ανάπτυξής της συρρικνώνονται. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *