Rass: ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 24,8% - Απώλειες για τους ΑΝ.ΕΛ.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει ακόμα μία δημοσκόπηση, ωστόσο μετά την εκταμίευση της δόσης, η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, είναι πολύ μικρή. Σύμφωνα με έρευνα της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής»... στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24,8%.

Στην τρίτη θέση σταθερά, η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, και το ΚΚΕ με 4,8%.

Αίσθηση προκαλεί η δημοσκοπική κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποχωρήσεις στελεχών καταγράφουν ποσοστό 2,8%, κάτι που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα έμεναν εκτός Βουλής.

Οι πολίτες αποδίδουν την κατάρρευση του κόμματος του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις (37%), σε κέντρα που είχαν συμφέρον να διαλυθεί (28,7%), αλλά και στα λάθη του αρχηγού του (23,2%).

Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις για τη νέα προσπάθεια του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς σε ποσοστό 83,6%, οι πολίτες θεωρούν ότι η ΡΙΚΣΣΥ δεν θα μακροημερεύσει.

Όσον αφορά την οικονομία, το 38,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.

Τέλος, σε ερώτηση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το 49,5% δηλώνει ότι η ελεύθερη λειτουργία των μικρών καταστημάτων όλες τις Κυριακές δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 47,2% συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης.