Ευτελισμός κοινοβουλίου | Παραπομπή Παπακωνσταντίνου, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προκαταρκτική Επιτροπή για τη «λίστα Λαγκάρντ» αποφάσισε νωρίς τα ξημερώματα, με μυστική ψηφοφορία, η Βουλή.

Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές κατά 6 και "παρών" 3. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ 26 κατά και βρέθηκαν 4 άκυρα. Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία "παρών".
Αντιθέτως, απορρίφθηκε η πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην πρωθυπουργούς, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο.


Νωρίτερα, λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση της, καθώς εγέρθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη διάρθρωση των ψηφοδελτίων. Λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης κήρυξε την επανέναρξη της συνεδρίασης.

Τα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν στους βουλευτές ανέφεραν το όνομα του εγκαλούμενου και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή σε Προανακριτική από κάθε κόμμα ξεχωριστά.