ΣΥΡΙΖΑ vs ΠΑΣΟΚ | Βγήκαν τα μαχαίρια στη Βουλή (βίντεο)

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν οι τοποθετήσεις αρχηγών και βουλευτών χθες στη Βουλή, όμως η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο. Η κόντρα ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή μίλησε για στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης». Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.

«Δεν έχουμε στόχο να στοχοποιήσουμε πρόσωπα, αλλά ένα σύστημα κλεπτοκρατίας που έριξε τη χώρα στα βράχια» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σημειώνοντας: «Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει. Θα καλύψει αυτούς που κράτησαν το στικάκι; Δεν δικαιούται να σιωπά και να συγκαλύπτει. Μας δημιουργεί την εντύπωση σαν να καταβάλει τόκο στον κ. Βενιζέλο για την πρωθυπουργοποίηση του. Εμείς είμαστε εδώ και ζητάμε κάθαρση. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εμείς θα επανέλθουμε και θα καταθέσουμε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, γιατί θέλουμε να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες. Στη συνείδηση του λαού έχουν ήδη αποδοθεί».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος πήρε το λόγο για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν τον θέλει ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως κατηγορούμενο.

«Όλη η τοποθέτηση του ήταν ένα κήρυγμα βαθιάς σύγχυσης Ενοχλήθηκε από την πολιτική μου κριτική, αλλά δεν πήρε σαφή θέση στις κατηγορίες για τη στρατηγική σκευωρίας Είστε ψευδεπίγραφα ριζοσπάστες» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Είπα πως σήμερα θα δω με κατανόηση όλα όσα καταθέτει ο κ. Βενιζέλος, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω "φωνάζει ο κλέφτης για φοβηθεί ο νοικοκύρης"» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.