Αλ. Τσίπρας: "Με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας διαλύεται η Ελλάδα"

Υπέρ της ψήφου των ομογενών τάσσεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προς την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικό Κήρυκα", με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου.

"Είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών, στο βαθμό που αποτυπώνει αυθεντικά τη βούληση του Απόδημου Ελληνισμού, χωρίς να αλλοιώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα" τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "υπό την έννοια αυτή, θα βλέπαμε την ψήφο των ομογενών σε μια εκλογική περιφέρεια Εξωτερικού, χωρισμένη σε γεωγραφικές εκλογικές ζώνες, και με υποψήφιους, κατοίκους των περιοχών αυτών. Στη βάση αυτή και ανάλογα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα συνταχθούν, μπορεί να καθοριστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών από τον Απόδημο Ελληνισμό στο Κοινοβούλιο".

Αναφερόμενος στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας, διαλύεται η Ελλάδα". Στην ερώτηση αν είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, υποστήριξε ότι "είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ό,τι ήταν τα κόμματα που τώρα κυβερνούν".

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος κατά την επίσκεψή του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη θα είναι ο κύριος ομιλητής σε δημόσιες εκδηλώσεις στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), ενώ στο περιθώριό τους θα έχει συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους.

Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Σε ένα σύντομο Δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γνωστοποιεί το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΣΤΙΣ ΗΠΑ 22-25 /1/ 2013

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό, Ρ. Δούρου και Ν. Παππά, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου 2013 θα επισκεφτεί τις Η.Π.Α., και συγκεκριμένα την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο
Levy.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα είναι ο κύριος ομιλητής. Στο περιθώριό τους, θα έχει συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/1/2013»
>