Άκαρπο το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής

Συνεχίζεται το πρωτοφανές πολιτικό θρίλερ στην Κύπρο, καθώς άκαρπη απέβη η πρωινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκαν το νομοσχέδιο για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων που αποφασίστηκε μετά την απόφαση του Eurogroup, αλλά και η αύξηση εταιρικού φόρου από το 10% στο 12,5%. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα, αναβάλλεται για αύριο.

Στην συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί η όχι στο σύνολο του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στην δραματική συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο, με δεδομένο ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπολείπονται μιας ψήφου για να περάσουν τα νομοσχέδια.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη, το κατά πόσον ο Κύπριος Πρόεδρος θα απευθύνει σήμερα το διάγγελμα που είχε προγραμματίσει προς τον κυπριακό λαό.

Σχεδόν δεδομένο θεωρείται ότι οι κυπριακές τράπεζες θα είναι κλειστές την Τρίτη 19 Μαρτίου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστές και στις 20 και 21 Μαρτίου.