Ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του "Σχεδίου Β'"

ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β',
Σε αναζήτηση του δρόμου που βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, βρίσκονται στην Κουμουνδούρου, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται επί της ουσίας για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Σ' αυτό τουλάχιστον ομονοούν όλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα στελέχη της μειοψηφίας αναγνωρίζουν ότι όσο η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επικαιροποιείται και μάλιστα επί τα χείρω, όπως παραδέχεται στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος. Γι αυτό και στη δημόσια φρασεολογία των στελεχών προστέθηκε η λέξη «σταδιακά», την ώρα που τουλάχιστον προεκλογικά γίνονταν λόγος για άμεση κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και διατάξεων με ένα νόμο στη Βουλή.

Οι πάντες τώρα παραδέχονται ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Κορυφαίο μάλιστα στέλεχος του κόμματος έλεγε το Σάββατο ότι πλέον δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς για πρόγραμμα 100 ημερών αφού το βάθος της ύφεσης και τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και υλοποιούν οι συγκυβερνώντες είναι τέτοια που στην κυριολεξία δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο στη χώρα. Γι' αυτό και με μία κρυφή ζήλια για τον κόσμο που κατέβηκε χθες στους δρόμους της Πορτογαλίας, σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι το λόγο τώρα έχει ο κόσμος. Μόνη λύση είναι η "δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης", ώστε να ανοίξει νέος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους.

Ανησυχία για το κόμμα του "Σχεδίου Β'" της δραχμής


ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αλαβάνος φτιάχνουν

το κόμμα του “Σχεδίου Β'”
Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως η επιδείνωση της οικονομίας και κατ' επέκταση της καθημερινότητας των πολιτών έχει δύο όψεις. Η μία είναι η χρεοκοπία στη συνείδηση των πολιτών του μνημονιακού "μονόδρομου" ή άλλη όμως είναι η διαρκώς και αυξανόμενη πίεση από τα κάτω να κάνει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ, λένε στην Κουμουνδούρου, τα χέρια μας είναι δεμένα. Ο φόβος είναι να μην τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο. Ήδη στην Ιταλία ο Μπέμπε Γκρίλο βάλλοντας ευθέως κατά του ευρώ και της ΟΝΕ έχει κάνει την έκπληξη. Εδώ με το ΚΚΕ στα δικά του προβλήματα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Α. Αλαβάνο να φτιάχνουν το κόμμα της "ΔΡΑΧΜΗΣ" ή του "Σχεδίου Β΄" όπως αρέσκονται να το ονομάζουν, το μόνο που δεν θέλουν στην Κουμουνδούρου είναι να "τους βγουν από τα αριστερά".

Επί του παρόντος πάντως παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ποντάρουν στη ρεαλιστική στροφή, προωθούν τον ριζοσπαστισμό από τη βάση και φλερτάρουν με την Kαραμανλική πτέρυγα της ΝΔ. Όσο για τις πληροφορίες ότι ο Δ. Μητρόπουλος και ο Π. Λαφαζάνης ζήτησαν από τον Α. Τσίπρα να μην μιλήσει μεθαύριο στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι τις διαψεύδουν. Συζήτηση, λένε, για το θέμα έγινε. Ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή μείζονος σημασίας ειπώθηκε και μάλιστα απ' όλους, αλλά κανείς δεν είπε στον πρόεδρο να μην παραστεί και πολύ περισσότερο να μη μιλήσει.
πηγή: news.gr