Νότης Μαριάς: Να παραιτηθούμε όλοι οι αντιμνημονιακοί βουλευτές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κάλεσε όλους τους αντιμνημονιακούς βουλευτές να παραιτηθούν από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, εξηγώντας ότι ο ρόλος του βουλευτή έχει απαξιωθεί και πως πλέον η θέση τους είναι στις πλατείες με τους πολίτες.

Ο βουλευτής, defencenet.gr, επισήμανε ότι πρόκειται για «προσωπική άποψη», πρόσθεσε πως θα στείλει σχετική επιστολή - κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του, που ανήκουν σε αντιμνημονιακά κόμματα, σημειώνοντάς τους ότι «η παραίτηση από τη Βουλή προϋποθέτει και παραίτηση από τη βουλευτική αποζημίωση και κάθε άλλη παροχή».

Μιλώντας δε, με δημοσιογράφους, είπε πως δεν προτείνει παραιτήσεις, «καθώς κάτι τέτοιο δεν θα είχε κάποιο πολιτειακό αποτέλεσμα», αλλά «ουσιαστική αποχή από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και σε επίπεδο των εργασιών της Ολομέλειας».

Υποστήριξε ακόμη ότι η καλύτερη περίοδος για τις «ομαδικές παραιτήσεις» είναι ο Μάιος, «που είναι και η επέτειος της εμφάνισης των κινημάτων διαμαρτυρίες των πλατειών».

Πάντως, η ιδιαίτερη πρόταση Μαριά φαίνεται να έχει την πρώτη της απώλεια από το ίδιο του το κόμμα, καθώς ο κ. Τέρενς Κουίκ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη από το Κοινοβούλιο.