Η φονική πολιτική λιτότητας είναι ένα "λάθος" (!) κάποιων οικονομολόγων του Χάρβαρντ!

Σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση χτυπά τη μία χώρα μετά την άλλη, δύο οικονομολόγοι από το Χάρβαρντ, φέρονται να έχουν υποπέσει σε λάθη στη μελέτη τους, που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις να λαμβάνουν μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Η κεντρική ιδέα ωστόσο δεν έχει αμφισβητηθεί. .

Η Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Κένεθ Ρόγκοφ (φωτο) θεωρούσαν, ότι η οικονομική ανάπτυξη σε όλη τη σύγχρονη ιστορία επιβραδύνεται δραματικά, όταν το χρέος μιας χώρας υπερβαίνει το 90% της ετήσιας οικονομικής της παραγωγής.

Σε μελέτη όμως που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, όπως αποκαλύπτεται στο euronews.com, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης εντόπισαν λάθη στη θεωρία τους. Οι οικονομολόγοι του Χάρβαρντ δήλωσαν, ότι το λάθος που έκαναν ήταν τυχαίο.

Στο μέλλον θα φανεί κατά πόσο οι κυβερνήσεις θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουν τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους.

Εν τω μεταξύ οι πολίτες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα λάθη των εκάστοτε μελετών, διαμαρτύρονται στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.