"Παρθενική" ομιλία Κουτσούμπα με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ! (βίντεο)

Στην "παρθενική" ανοικτή  ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα "46 χρόνια από τη Στρατιωτική Δικτατορία της 21ης Απριλίου", ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στο σήμερα είπε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων μετά την τελευταία συμφωνία με την Τρόικα και πρόσθεσε ότι τα βάρβαρα μέτρα «δεν θα έχουν τελειωμό όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει , όσο οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και κυρίως όσο ο λαός δε βάζει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, με την πάλη και τη συμμαχία του, ανακόπτοντας τη σημερινή πορεία και βάζοντας πλώρη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ανταγωνίζονται για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή θα στηριχτεί πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων και ότι θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, μόνιμης φτώχειας και εξαθλίωσης για τα λαϊκά στρώματα».

Ο Δ. Κουτσούμπας επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για εξωραϊσμό της ΕΕ, και πρόσθεσε ότι «εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα».

«Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το λαό» πρόσθεσε και τόνισε στη συνέχεια ότι «αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου και να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνέδεσε την επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος με τις «εξελίξεις στην ευρωζώνη, το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα και την ένταση της κρίσης και των αντιθέσεων» και έκανε λόγο για «δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που τους βολεύει» ενώ πρόσθεσε ότι «παράλληλα βέβαια έχουν και τις εναλλακτικές τους λύσεις, από τη Χρυσή Αυγή έως τις κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες φτερούγες. Στις φτερούγες θα ενταχθούν -τους αρέσει δεν τους αρέσει σήμερα- όλοι τους, από τους ΑΝ.ΕΛ, μέχρι διάφορα άλλα κόμματα που εμφανίζονται. Κάτι θα ξέρει περί όλων αυτών και ο Σόρος...».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» τις προτάσεις «τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα καθώς κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ, αφού η πρόταση αυτή δεν θίγει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν αγγίζει δηλαδή τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων».

«Δεν το ομολογούν ανοιχτά, αλλά είναι πρόταση συμμετοχής σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης» πρόσθεσε.