Η Deutsche Bank κατηγορείται για τραπεζική απάτη 12 δισ. δολαρίων !

Στο στόχαστρο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, της Bundesbank, μπαίνει η μεγάλη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, για γιγαντιαία τραπεζική απάτη ύψους 12 δισ. δολαρίων!
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Bundesbank έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα σχετικά με αναφορές ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα απέκρυψε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστωτικά παράγωγα, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ώστε να αποφύγει ένα κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης.

Στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη διαβάστε για την "τραπεζική φούσκα της Γερμανίας", τα σκάνδαλα και το ρόλο της Deutsche Bank.

Ερευνητές από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας πρόκειται να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο έρευνας ισχυρισμών ότι η Deutsche Bank απέκρυψε ζημίες των 12 δις δολαρίων για να μην τρομοκρατηθούν και φύγουν οι επενδυτές της που είχαν μπει σε παράγωγα αξίας 130 δισ.!

Σκοπεύουν να ανακρίνουν άτομα, ανάμεσά τους και πρώην εργαζόμενους, που είχαν γνώση των χειρισμών της Deutsche Bank σε σύνθετα πιστωτικά παράγωγα- γνωστά ως μόχλευση ανώτερων συναλλαγών - μεταξύ 2006 και 2009.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μεταξύ αυτών που ερευνούν τις καταγγελίες, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ωστόσο η Deutsche έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία. Χθες Τετάρτη η τράπεζα ισχυρίσθηκε πως οι κατηγορίες αυτές είχαν γίνει περισσότερο από 2,5 χρόνια πριν και ότι είχαν γίνει αντικείμενο μιας ενδελεχούς έρευνας από νομική εταιρεία, η οποία τις βρήκε εντελώς αβάσιμες.
ΕΠΚΑΙΡΑ