Στα εθνικά ύδατα εισήλθαν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία

Η τουρκική πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM», προερχόμενες από νότιο-ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν χθες Σάββατο στα εθνικά χωρικά ύδατα, στις 9.40 και στις 13.15 αντίστοιχα, ανατολικά της Αμοργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα δύο τουρκικά πολεμικά πλοία στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, νότια της Σύρου, με βορειοδυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν τα εν λόγω πολεμικά πλοία καθ' όλη την διάρκεια του πλου τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαΐου μία τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της.
Έγκυροι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η δημιουργία “θερμού επεισοδίου” από την Τουρκία στο Αιγαίο προκειμένου αυτή να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό της από το συνεχώς διογκούμενο κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων.