ΕΡΤ: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις – «Μάχες» στο Ευρωκοινοβούλιο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, που αντιδρούν στο κλείσιμο του οργανισμού.

Από το πρωί, διαδηλωτές με πλακάτ στα χέρια διαδηλώνουν κατά των πολιτικών της τρόικας, που θεωρούν ότι οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση.

Στο πλευρό τους, εργατικά συνδικάτα που διοργανώνουν σήμερα νέες συγκεντρώσεις συμπαράστασης. Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, έχουν προγραμματίσει τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Σε σημερινή του δήλωση, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δεσμεύτηκε ότι οι 3000 απολυμένοι της ΕΡΤ θα λάβουν το συντομότερο τις αποζημιώσεις τους,

Σήμερα, η σχετική συζήτηση μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της ομάδας των Πράσινων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ έστρεψε τα βέλη του κατά της Κομισιόν.:

«Αληθεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσε στον εκπρόσωπό της στην τρόικα, να απαιτήσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα;»

Η Επιτροπή απάντησε μέσω του Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχει ανάγκη την πολυφωνία, την ελευθερία και την ποιότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χαιρετίζουμε την προσήλωση της Ελλάδας στην δημιουργία ενός μέσου ενημέρωσης που θα εκπληρώνει τον σημαντικό δημόσιο ρόλο του και θα είναι οικονομικά βιώσιμο» δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για τα Οικονομικά Θέματα

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Αθήνα. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν πρόταση νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάζοντας σε δοκιμασία τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Αντιδράσεις και τριγμοί στην κυβέρνηση

Οι περίπου 3000 εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που οδηγούνται στην ανεργία, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, συνεχίζουν την εκπομπή προγράμματος μέσω διαδικτύου.

Η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο.

«Αντιδημοκρατική, πρωτοφανή και φασιστική» χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή προκαλεί η διαφαινόμενη αρνητική στάση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Δεν μπορώ να αναπέμψω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, που θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ, «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε».