Διαδικτυακή Ψηφοφορία του Zougla.gr: ΝΔ 19,1%, ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, Χρυσή Αυγή 16,2% (βίντεο)

Την μεγάλη διασπορά ψήφων στα μικρά λεγόμενα κόμματα που συγκεντρώνουν ένα ποσοστό της τάξης του 11,3% καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας που άρχισε την 30η Μαΐου και ολοκληρώθηκε την 6η Ιουνίου.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 1672 ψηφοφόροι άνω των 18 ετών, επί συνόλου 8000 περίπου ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στην Βάση Δεδομένων του zougla.gr. Πρόκειται για ένα εξόχως ικανό ποσοστό συμμετοχής, το μεγαλύτερο άλλωστε των τελευταίων χρόνων από τότε που διεξάγονται τέτοιες ψηφοφορίες με δείγμα από τη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Στα αποτελέσματα επίσης καταγράφεται ένα 16% των συμμετεχόντων που απαντούν «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ» στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου. Πέραν τούτων η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει όταν διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, στοιχείο που χαρακτηρίζει την έντονη πολιτικοποίηση της κοινωνίας υπό την πίεση των συνθηκών που επικρατούν.


Την έντονη επιφυλακτικότητα των πολιτών προδίδει η απάντηση στο ερώτημα αν και κατά πόσο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για επενδύσεις που θα έλθουν στην Ελλάδα απηχούν την πραγματικότητα. Αυξάνεται το ποσοστό εκείνων των πολιτών που θα επιθυμούσαν να δουν την κυβέρνηση να εξαντλεί την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της.



Αναλυτικά αποτελέσματα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας τoυ Zougla.gr