Βίβιαν Ρέντινγκ Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης :«Η τρόικα πρέπει να καταργηθεί»

Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, ζήτησε τη διάλυση της τρόικα της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

"Η τρόικα πρέπει να καταργηθεί" ανέφερε η Β. Ρέντινγκ στη γερμανική εφημερίδα, λέγοντας ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη πρέπει να επιλύονται χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ.

"Η τρόικα ήταν αναγκαία σε μια έκτακτη κατάσταση, όταν έπρεπε να συγκροτηθεί γρήγορα κάτι, αλλά τώρα η Ευρώπη έχει τα απαραίτητα εργαλεία και την εμπειρία για να προχωρήσει σε αποτελεσματικές αναλύσεις και να παρέμβη σε οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα", τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Ρέντινγκ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε καλύτερη θέση από το ΔΝΤ για να εργαστεί προς μια "κοινωνική οικονομία της αγοράς", όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη.

Η ίδια τόνισε πως είναι παράλογο να πληρώνουν για την Ελλάδα οι πολίτες της Βραζιλίας και της Ινδίας, όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα των χωρών αυτών είναι πολύ χαμηλότερα από το ελληνικό.

Η κ. Ρέντινγκ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρώπη σε μερικούς μήνες.

Όλι Ρεν: "Η Ευρώπη χρειάζεται την τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης"

Η Ευρώπη χρειάζεται το συνδυασμό της εξειδίκευσης του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, απορρίπτοντας υποδείξεις ότι η τρόικα θα έπρεπε να διαλυθεί.

«Η τρόικα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των χωρών-μελών της Ευρωζώνης το 2010 ως βασικό συστατικό στοιχείο της απάντησής μας στην κρίση που αντιμετώπιζε η Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ρεν σε σχόλιο του στο Reuters.