Πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα "βλέπει" ο Γ. Στουρνάρας

Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα θέματα, δήλωσε οι υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών. Είπε ακόμη ότι οι συναντήσεις με τα μέλη της τρόικας θα συνεχιστούν και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή, αν χρειαστεί. «Πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει ληφθεί η συμφωνία στα βασικά της έστω σημεία, ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας που μετείχε στην συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό. Εξήγησε ότι ο λόγος είναι πως πρέπει να προλάβει να ετοιμάσει υπηρεσιακά η Κομισιόν την καθιερωμένη έκθεση προς το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, έκθεση στην οποία θα αποφαίνεται ότι η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης. Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η δόση να δοθεί τμηματικά…

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, όπως μεταδίδιε το ΑΜΠΕ, ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία και στο θέμα του Δημοσίου. «Να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων, πέραν των 15.000, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε νέο ραντεβού της τρόικας με τον Κ. Μητσοτάκη αυρίο στις 9:00


Πηγή:www.capital.gr