Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου ζητούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζητούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Τα τρία κόμματα προτείνουν την παραπομπή του πρώην υπουργού οικονομικών για τα αδικήματα της απιστίας... σε βαθμό κακουργήματος περί την υπηρεσία, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στις 58 σελίδες του πορίσματος οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αιτιολογούν τις κατηγορίες, δείχνοντας την πόρτα του δικαστικού συμβουλίου για τον πρώην υπουργό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής «είναι πλέον ή βέβαιο ότι τα αποδιδόμενα στον κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης (άρθ. 242&1-2-3 Π.Κ.), απιστίας σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256 Π.Κ.) και προεχόντως παράβασης καθήκοντος (άρθ. 259 Π.Κ) ανάγονται στα καθήκοντά του ως Υπουργού Οικονομικών, αφού αναμφισβήτητα ενυπάρχουν στην ίδια τη φύση του υπουργείου που υπηρετούσε.»

Το ΚΚΕ κατέθεσε δικό του πόρισμα στο οποίο προτείνει παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα και αποδίδει σοβαρές πολιτικές ευθύνες σε Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. ζήτησαν από την πλευρά τους να δοθεί παράταση για την υποβολή του πορίσματος κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής και ζητεί νέα συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής στην οποία να γίνει μια κανονική συζήτηση επί του πορίσματος διότι άλλως τίθεται θέμα ακυρότητας των διαδικασιών.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της βουλής, ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση στην ολομέλεια που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.