Guardian: Η ΕΡΤ συμβολίζει τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

Κατά τον δημοσιογράφο και συνδικαλιστή Richard Simcox, η τύχη του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα συμβολίζει τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της εφαρμογής της πολιτικής λιτότητας.. στην οποία υποχρέωσε η συμφωνία με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους, την τρόικα («Greece’s ERT TV Station Symbolises what is happening to the Country», GUARDIAN).

H οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθείται, καθιστά απρόβλεπτο το μέλλον της πολιτικής, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ΕΡΤ είναι υπερστελεχωμένη και διεφθαρμένη, οι εργαζόμενοι ωστόσο υποστηρίζουν, ότι τους υψηλούς μισθούς στην ΕΡΤ απολάμβαναν οι περίπου 100 εργαζόμενοι που είχε διορίσει η κυβέρνηση.

Ο συντάκτης αναφέρεται στην κατάργηση φορέων, όπως το ΤΑΣ, σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα (5η στον κόσμο). Αναφερόμενος στις περικοπές, κάνει λόγο για εγκληματικές ενέργειες εναντίον του ελληνικού λαού, για περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα υγείας που θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον, ενώ σημειώνει πως ορισμένοι γιατροί προβλέπουν, ότι μετά το 2016 θα ενσκήψει κρίση θνησιμότητας.
πηγή: mignatiou.com