Με fast track διαδικασίες θέλει η κυβέρνηση να περάσει το νέο Μεσοπρόθεσμο, που κατατέθηκε στη Βουλή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Χάρτης εξόδου από το Μνημόνιο και την οικονομική κρίση". Προβλέπει δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, αύξηση φόρων και ισοπέδωση του συστήματος Υγείας.

Με το νέο Μεσοπρόθεσμο – με στόχο την κάλυψη "δημοσιονομικού κενού" περίπου 8 δισ. για την τριετία 2015-2017 – καθιερώνεται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές περαιτέρω μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας, νέα, μεγάλη αύξηση έμμεσων φόρων ενώ υποβαθμίζεται περαιτέρω το σύστημα Υγείας.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται το Μεσοπρόθεσμο στο Eurogroup της 5ης Μαΐου, όπου – σύμφωνα με δήλωσή του - η κυβέρνηση θα θέσει επισήμως ζήτημα ρύθμισης του χρέους, κάτι που στην κυβερνητική γλώσσα σημαίνει άνοιγμα της συζήτησης για κάλυψη και του "χρηματοδοτικού κενού", που μόνο για την περίοδο 2014-15 υπολογίζεται στα 15 δισ. ευρώ και, προφανώς, προϋποθέτει νέα χρηματοδότηση (δάνειο) και νέα μέτρα.