Ευάγγελος Βενιζέλος: Οχι τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει

«Eίναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

«Αλλάζουμε τη σελίδα με απλό τρόπο, "όχι" νέο μνημόνιο, "όχι" τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- "όχι" νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία.

Αιχμές σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ενοχλούνται πολλοί από τη σκέψη αυτή γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνιο, κρίση και τρόικα. Ενοχλούνται όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει η σχέση μας με την τρόικα, ότι δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ιστορία που ζήσαμε, της πολύμηνης παρουσίας των κλιμακίων της τρόικας που παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης και δεν ολοκληρώνουν ποτέ έναν έλεγχο».

Είπε ακόμα ότι η Τρόικα υπάρχει επειδή υπάρχει το ΔΝΤ και πως όλα τα άλλα είναι οι κανονικές ευρωπαϊκές διαδικασίες που ισχύουν για όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Σημείωσε δε ότι το δάνειο που έχει ληφθεί για το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι έτσι διαρθρωμένο, «ώστε μπορούμε να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με το ΔΝΤ» και πως «και η ευρωζώνη πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το ΔΝΤ».

Οχι σε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, ούτε στο χώρο της κοινωνίας, αλλά εφαρμόζουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, μεταρρυθμίσεις που τις θέλει η κοινωνία».

Τόνισε επίσης ότι «τώρα μπορούμε να ζητήσουμε την επιβεβαίωση με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν ήδη πει οι αγορές στην πράξη, πως το χρέος είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο».

Εξακολουθώντας τις αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «τα άλλα είναι μαγκιές εκ του ασφαλούς που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους, δηλαδή δημιουργούν τον κίνδυνο να ρίξουμε μια κλωτσιά και να τα καταστρέψουμε όλα όσα φτιάξαμε με τις θυσίες των πολιτών και να γυρίσουμε πολύ πίσω από την αφετηρία του 2010 και αυτό θα ήταν τραγικό λάθος».